Restauracje kochają mini warzywa

Ciekawie podane na talerzu dania z warzyw przyciągają do restauracji mnóstwo nowych klientów. Obecnie modne są dania zawierające mini warzywa, które sprawiają, że talerze wydawane przez kuchnię są ciekawe i wywierają duży efekt na gościach.

Efektowne mini warzywa w roli głównej

mini warzywa do restauracjiChociaż część warzyw wymagała wynalezienia nowej odmiany znanych nam warzyw, to większość produktów określanych jako mini warzywa to po prostu zebrane wcześniej, nim zdążą osiągnąć standardową wielkość siostry marchewek, buraków czy szpinaku znanego nam z zieleniaków. Nad typowymi warzywami mają tę wyższość, że jak na nowalijki przystało – są smaczniejsze. A niektórzy upierają się też nad argumentem o wyższej zawartości witamin i minerałów. A ponadto po prostu ciekawie i apetycznie wyglądają na talerzu. Dlatego z wielkim szumem wkroczyły do kart dań najmodniejszych knajpek w kraju. Coraz więcej restauratorów zaprasza mini warzywa do restauracji aby zyskać w oczach klientów miano nowatorskiego i podającego zdrowe jedzenie lokalu. Dzięki temu zyskujemy i my, klienci takich punktów. Bo nie dość, że kolorowe dania zachęcają do rezygnacji ze sprawdzonych ale niezbyt zdrowych kebabów, to automatycznie zwiększa się ilość smacznych warzyw w naszej diecie. Znalezienie dostawcy, który oferuje mini warzywa do restauracji wcale nie jest trudne. Dodatkowo producenci tych małych bomb witaminowych dbają aby trafiające do kuchni zielenina była świeża. Dlatego zbiory miniaturowych warzyw poprzedzają ich dostawę zaledwie o jeden dzień.

Szczególnym zagłębiem producentów mini warzyw do restauracji jest Polska centralna. To w okolicach Łodzi najłatwiej znaleźć produkty do modnych knajpek w tym drugim co do wielkości mieście. A łódzka mapa gastronomiczna zachęca do wypróbowania jarskich dań.

Restauracje kochają mini warzywa
Przewiń na górę