Nasza rodzinna plantacja truskawek

Razem z całą rodziną prowadziliśmy dość duże gospodarstwo na wsi. Zajmowaliśmy się uprawą roślin oraz owoców. Bardzo lubiliśmy pracę w ziemi, ponieważ dawała nam dużo satysfakcji, a zbieranie plonów było jednym z naszych ulubionych zajęć.

Właściwości smakowe i zdrowotne naszych truskawek

truskawkiGdy zbliżał się sezon zbiorów, zawsze na naszym gospodarstwie panował przyjemny chaos. Zatrudnialiśmy wówczas pracowników sezonowych, ponieważ skala i rodzaj naszych upraw był bardzo duży i bez pomocy innych, nie osiągnęlibyśmy dobrych wyników. Nasze truskawki były jednymi z najsmaczniejszych, a spożywanie ich w różnej postaci ma bardzo duże znaczenie dla naszego zdrowia. Truskawki były bardzo wdzięcznym produktem. Ich uprawa nie jest aż tam mocno skomplikowana, jednak wymaga cierpliwości oraz doświadczenia. Truskawki są niesamowita bombą witaminową, a ich walory smakowe doceniane są od wieków przez amatorów jedzenia. Owoce te nie tracą swoich właściwości zdrowotnych także po przetworzeniu. Nasze owoce zbieraliśmy zawsze w miesiącach letnich, a później większość sprzedawaliśmy dystrybutorom oraz przeróżnym sieciom handlowym. Ponadto, z naszych przepysznych truskawek robiliśmy kompoty, przetwory i owocowe sosy, które później sprzedawaliśmy na lokalnych jarmarkach oraz festynach. Cała nasza plantacja była niezwykle dobrze zorganizowana, a my staraliśmy się inwestować zarobione pieniądze w nowoczesny sprzęt oraz ekologiczne nawozy oraz odżywki do roślin. Dzięki dobremu zarządzaniu oraz dbałości o rośliny, udało nam się stworzyć świetnie prosperujące gospodarstwo, które w sezonach letnich tętniło życiem.

Nasze gospodarstwo było rodzinną firmą, która przekształciła się w nowoczesny system zbiorów oraz sprzedaży owoców. Dzięki przemyślanym decyzjom, nasze owoce cieszyły się niesłabnącą popularnością, a my mogliśmy dalej się rozwijać.

Nasza rodzinna plantacja truskawek
Przewiń do góry